Contur lichid pentru ochi de la Farmasi

Protectia solara cel mai adesea vine in atentia consumatorului cand termometrele indica inceputul sezonului estival. Pe de-o parte este un semnal bun, pe de alta parte, razele nocive lucreaza 365 de zile pe an, iar in anul bisect, 366. Cu alte cuvinte, soarele are un job full time. Mai mult, norii nu au niciun efect asupra razelor nocive, tocmai de aceea se recomanda utilizarea cremelor cu protectie in mod constant, indiferent de gradele sau temperamentul vremii de afara.

Alegerea solutiei de protectie solara difera in functie de mai multi factori. Pornim de la faptul ca exista o gama variata pusa la dispozitia doritorilor. Exista varianta spray-ului de corp, a laptelui pentru fata si corp, respectiv clasica crema cu un SPF ridicat. Menirea tuturor este de a te proteja pentru o anumita perioada de timp, insa acest lucru nu impiedica in totalitate pericolul pe care il aduce expunerea prelungita la soare. Cu alte cuvinte, reaplicarea constanta, implicit ferirea de expunerea la soare in intervalul critic, te vor tine departe de complicatii serioase.

Al doilea mare beneficiu al protectiei solare: previne imbatranirea prematura a pielii. In sprijinul acestei idei vin si studiile, care atesta ca protectia de razele UV aduce un aport in beneficiul epidermei, existand sanse cu 24% mai scazute sa apara semne ale imbatranirii premature. De asemenea, scutul anti-UV vine in ajutor si pentru a combate petele pigmentare, dar si  spargerea venelor rosii.

Desigur, pielea bronzata poate da o alura mai exotica, printre cei dornici de o astfel de infatisare, dar arsurile, petele maronii sau bolile cancerigene sunt aspectele care pot veni la pachet cu exoticul.

Printre ingredientele care trebuie sa se regaseasca la un produs de protectie solara mod obligatoriu enumeram urmatoarele: dioxidul de titan, octil metoxicinamat, avobenzona, respectiv oxidul de zinc. Separat luate, avobenzona este un filtru solar UV-A, fiind ajutat de absorbantul octil metoxicinamat. Dioxidul de titan este cel care confera o putere de acoperire mare, fiind in fapt un pigment artificial, desi este trecut pe lista posibilelor chimice cancerigene, nu exista studii care sa ateste acest fapt, mai ales ca el este adesea intalnit in zahar, produs lactate, bunuri de consum de alta natura. Oxidul de zinc este un aditiv pe de-o parte, dar si o bariera protectoare impotriva radiatiilor UV – atat UVA, cat si UVB.

Chiar daca razele ultraviolete sunt invizibile ochiului uman, acest lucru nu inseamna ca ele nu ne ataca pe ambele fronturi. Razele UVB sunt responsabile de arsurile solare si joaca rolul cheie cand vine vorba de dezvoltarea cancerului de piele. Razele UVA sunt cele responsabile pentru imbatranirea pielii, pentru bronz, respectiv riduri. Recomandarea specialistilor este aceea de a utiliza produse care au un factor de protectie SPF de minim 30.

Leave a Reply

Your email address will not be published.