Cum să faci ca machiajul să pară luminos

În general, formulele cremă sunt cele mai bune pentru persoanele cu pielea echilibrată sau uscată, ceea ce lasă tipurile de piele grasă (care optează mai des pentru formulele minerale și pudră) pe dinafară când vine vorba de una dintre cele mai importante tendințe de machiaj ale sezonului. Sau cel puțin așa ai crede. Potrivit unor make-up artiști celebri, poți face ca și machiajul și pudră să arate luminos – trebuie doar să știi cum sa-ti pregătește-ți pielea

aspectul makeupului luminos

În zilele noastre, tendințele de frumusețe se înclină puternic spre o piele suplă, plină de rouă, radiantă, care arată au naturel (chiar dacă, tehnic, a fost nevoie de mai multe produse pentru a o stăpâni). Pentru a obține un astfel de aspect, majoritatea artiștilor de machiaj recomandă să optați pentru formulele cremă, datorită texturilor lor natural mai rotofei. Cateva sfaturi pentru a obtine un makeup asemenea artistilor:

Ia în considerare formula ta

Nu toate fondurile de ten minerale și pudră sunt create la fel. În timp ce multe sunt formule mate, unele sunt special concepute cu un finisaj radiant. Așadar, dacă doriți să îmbrățișați un ten luminos și plin de strălucire încă de la primul produs pigmentat pe care îl aplicați, căutați pudre cu cuvinte precum “luminos”, “radiant” și “strălucitor” în denumire. Pentru un aspect in acest sens puteti incerca fondul de ten VFX PRO din gama celor de la Farmasi, din care poti alege din cele 14 nuante cea potrivita pentru tine.

Pentru un aspect final ultra-luminos să se aplice la toate produsele cu pulbere și minerale.  Un iluminator lichid va oferi cea mai bună reflexie orbitoare . Se amestecă la perfecție și se topește în piele pentru o adevărată strălucire care arată radiant pe piele.

Pregătește-ți pielea

Deoarece fondul de ten pudră este, de obicei, mat, dacă obiectivul tău este să obții un aspect final luminos, trebuie să îți faci pielea să arate cât mai luminos posibil înainte de a te pudra cu orice machiaj mineral, astfel încât baza ta să strălucească. Puteti incerca pudra iluminatoare Terracotta, ce ofera un luciu perfect pentru ten.

Primul pas pentru orice look de machiaj, dar mai ales pentru unul mineral, este să pregătești pielea cu primer.

Schimbă-ți modul de aplicare

După ce ați pregătit pielea, sunteți gata să aplicați fondul de ten mineral sau pudră. În timp ce pensulele pufoase tind să fie cel mai popular instrument pentru aplicarea machiajului pudră, ajustarea aplicării tale poate afecta foarte mult modul în care arată pielea ta la final.

aspect luminos makeup

Opțiunea 1: Renunță la pensulă și optează pentru un burete. Încearcă să-ți aplici fondul de ten umed în loc de uscat,  se umezeste un burete de frumusețe înainte de a lua produsul și de a-l aplica direct pe față cu o mișcare de punctare.  S-ar putea să te facă să te strâmbi din cauza concepției greșite comune că adăugarea de umiditate la pudră face o mizerie lipicioasa,  poate ieși minunat dacă este făcut corect. Umiditatea din burete va ajuta la stabilirea texturii fondului de ten pudră cu un finisaj mai umed.

Opțiunea 2: Aplicați pudra, apoi crema hidratantă. Oricât de neconvențional ar părea  aplicarea fondului de ten pudră urmată de cele mai mici atingeri de cremă hidratantă ușoară poate duce la un chip plin de stralucire. Aplicați fondul de ten pudră și apoi, cu mâinile, luați crema hidratantă și apăsați ușor pe față. Apăsarea ușoară a puțină cremă hidratantă peste pudră va permite ca pudra cu acoperire completă să rămână la locul ei, dar va lăsa o strălucire pe piele.

Fixează cu un spray de machiaj

Fie că urmezi pașii de mai sus sau speri la o soluție unică pentru o piele machiată mineral cu aspect stralucitor, un spray de fixare te poate ajuta. Atunci când îți alegi spray-ul,  să cauți cuvinte precum, glowing, hydrating și luminous.O recomandare este spray-ul Make up time locker de la Farmasi. Aceste spray-uri sunt  concepute pentru a bloca machiajul la locul său pentru un aspect impecabil, de durată mai lungă, conferind în același timp o strălucire radiantă – indiferent de tipul (sau de finisajul) machiajului folosit dedesubt. Rețineți doar că acestea sunt destinate să fie pulverizate de la distanță (în mod ideal, de la 20 până la 20 cm de față), deoarece pulverizarea prea aproape poate duce la suprasaturare și la o acoperire pe alocuri ca rezultat.

Concluzia finală

Frumusețea acestor sfaturi este că ele pot fi aplicate dincolo de pudră și fond de ten mineral – ele funcționează pentru machiajul  în ansamblu. Așadar, dacă vă place fardul de obraz pudră, bronzerul și iluminatorul, dar nu doriți un finisaj mat, aceste sfaturi vă pot asigura că pielea dvs. arată cât se poate de radiantă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.